Izolaciono staklo (Izo-Staklo)

Danas se gotovo uvek koriste pri izradi stolarije, jer povećavaju energetsku efikasnost stolarije i bolje izoluju buku.

Postoji više tipova i vrsta ovih stakala. Neke od osnovnih razlika su te da se sastoje od dveju ili više staklenih ploča između kojih se nalaze distanceri koji su ispunjeni sredstvom za sušenje - vazduhom ili nekim drugim gasom kao izolatorom, zatim ukupna debljina stakla može varirati od 20 do 38 mm, različite tehnologije obrade stakla (lamelirano, brušeno, peskirano, obično - float staklo, itd.).

Zatražite cene izolacionih stakla!

Zatražite cene izolacionih stakla, pozovite nas na broj: 0658883533 Ili nas kontaktirajte preko forme.

Kontakt forma

Vrste izolacionih stakla

Naša firma Vam nudi izbor između dva, danas najbolja i najzastupljenija IZO stakla:

1. Niskoemisiono staklo punjeno argonom

U odnosu na klasično IZO staklo, ovo staklo ima dve osnovne razlike: presvučeno je tankim metalik filmom, i između staklenih ploča se umesto isušenog vazduha, nalazi inertni gas - argon. Presvlačenje tankim metalik filmom se vrši zbog poboljšanja termoizolacionih karakteristika stakla. Staklo presvučeno ovim filmom odbija toplotu ka pravcu njenog izvora. To znači da toplotu sunca drži dalje od Vaših prostorija, a da uloženu energiju za grejanje ne pusta napolje. Sloj kojim se presvlače stakla je praktično nevidljiv ljudskom oku, što obezbeđuje potpunu prozirnost stakala. Takođe, u većoj meri smanjuje i štetno UV zračenje. U najčešće izabranoj varijanti stakla 4+16+4, koeficijent prolaska toplote je Ug = 1,2 W/m2K, što je odlična vrednost.

Punjenje argonom, umesto isušenim vazduhom: kako se temperatura u gornjim i donjim slojevima međuprostora razlikuje, vazduh ima lošu karakteristiku a to je kruženje, pa tako dolazi do povećanja toplote u međupsrostoru. Argon je stabilan gas, i otklanja ovaj nedostatak. Za sve one koji su sumničavi po pitanju trajnosti argonske ispune, navešćemo sledeći podatak: gubitak argona na godišnjem nivou iznosi samo 10 ‰ (promila) što za period od 10 godina predstavlja gubitak od 10 %. Koeficijent prolaska toplote u tom slučaju pada sa Ug = 1,16 W/m2K na Ug = 1,19 W/m2K, što je izuzetan rezultat ako znamo da obično staklo ima vrednost tog koeficijenta Ug = 2,5 W/m2K.

2. Climaguard stakla

Po konstrukckiji su veoma slična prethodnoj vrsti stakala, s tim što ih odlikuju kvalitetniji premazi, tj. kvalitetniji metalik film. Imaju bolje karakteristike pri grejanju, što znači da u većoj meri zadržavaju toplotu Vašeg doma i time smanjuju troškove. Postoje dve vrste ovog stakla: Climaguard Solar i Climaguard Premium. Koeficijent prolaska toplote ovih stakala je Ug = 1,1 W/m2K, a samo se 22% toplote enterijera gubi primenom ovih stakala, što je u poređenju sa 54% kod klasičnih stakala, velika ušteda. Zbog hermetičkog zatvaranja između slojeva stakala stiče se utisak da gledate kroz konveksno ili konkavno staklo (fenomen zakrivljene slike), što posebno dolazi do izražaja na većim zastaklenim površinama.